Uw Netvlies vertelt het ons

Wist u dat een onderzoek van uw ogen veel kan vertellen over uw algehele gezondheid? Door veranderingen in de ogen op tijd te signaleren kunnen lichamelijke problemen voorkomen worden!

Zoals op bovenstaande foto’s te zien is kunnen er veranderingen optreden in het netvlies. Dit kan onder meer het geval zijn bij een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes en bij gebruik van medicijnen. Roken en blootstelling aan zonlicht zijn ook risicofactoren voor het ontwikkelen van oogaandoeningen. In het beginstadium zijn deze veranderingen subtiel, dus daar merkt u zelf niets van, maar later worden deze duidelijker zichtbaar en wordt het zicht slechter.

De afgelopen decennia is het aantal mensen met diabetes meer dan verdubbeld. Desondanks weet 1 op de 3 mensen dit niet. Bij de oogaandoening glaucoom weet de helft van de mensen met deze aandoening niet dat hij of zij dit heeft.

Daarom is het niet alleen belangrijk bij mensen die al bekend zijn met een (oog)ziekte om de ogen ook aan de binnenkant te laten onderzoeken, maar ook wanneer er in de familie dergelijke aandoeningen voorkomen. Ook zonder risicofactoren is het verstandig om preventief de ogen te laten onderzoeken.

Kom dus preventief uw ogen laten onderzoeken. U heeft al een optometrish onderzoek vanaf € 30,00

Terug naar overzicht